Nissan schrapt duizenden banen na tegenvallende cijfers

14-05-2019 12:06 Autoweek.nl
Nissan gaat 4800 banen schrappen. Die reorganisatie volgt op teleurstellende cijfers van het Japanse bedrijf dat midden in een schandaal rond voormalig topman Carlos Ghosn zit. Daarom sneed het bedrijf ook in het dividend. Verder waren de verwachtingen voor het lopende boekjaar lager dan waar analisten op hadden gerekend.
Lees het hele artikel op Autoweek.nl

Wordt drone-koning DJI ook GoPro-killer?

14-05-2019 11:32 Apparata
Zijn de dagen van de actiecamera-koning GoPro geteld? Hoewel het soms nog wel mis kan gaan met de peperdure drones van DJI, is het Chinese merk gemiddeld genomen de ongekroonde drone-koning van de wereld. Dat wil niet zeggen dat het bij onbemande vliegtuigen moet blijven, want een lek suggereert dat er een GoPro-killer in opkomst […]
Lees het hele artikel op Apparata

Chinese eigenaar van Grindr verkoopt app voor juni 2020 op aandr

14-05-2019 11:24 Tweakers.net
De Chinese eigenaar van Grindr is met de Amerikaanse autoriteiten overeengekomen dat het de datingapp voor homo’s voor juni 2020 zal verkopen. De VS drong daarop aan uit bezorgdheid over de nationale veiligheid, omdat de database van Grindr veel privacygevoelige info bevat.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

'iPhone 5s, 6 en 6 Plus zouden geen iOS 13 krijgen'

14-05-2019 11:18 Hardware.info
Volgens een tweede gerucht zou Apple iOS 13 niet gaan uitbrengen voor de iPhone 5s, de 6, de 6 Plus en enkele iPads. Ook de iPhone SE zou de update niet krijgen, al klinkt dat twijfelachtig. Een eerder gerucht wist te melden dat ook de iPhone 6s geen update meer zou ontvangen. Op 3 juni presenteert Apple vermoedelijk de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem. De bron is het Franse iPhoneSoft, maar waar de informatie vandaan komt is niet bekend. De iPhone 5s stamt uit 2013 en kreeg als...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Officieel: alles over de Grand Prix van Nederland in 2020

14-05-2019 11:08 Autoblog.nl
Op Circuit Zandvoort is vanmorgen bekendgemaakt dat er vanaf volgend jaar een Nederlandse Grand Prix op de kalender staat. Na de klik alle informatie over de race in de Noord-Hollandse badplaats. Het slechtst bewaarde geheim van 2019. Zo kun je Nederlandse Grand Prix wel noemen. Het kon ook niet anders. Met zoveel betrokken partijen was […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Kia teast nieuwe compacte SUV

14-05-2019 11:00 Autoweek.nl
Kia kondigt voor komende zomer de onthulling van een nieuwe SUV aan. De eerste schetsen laten zien dat het model voortborduurt op de Signature Concept die we tijdens de Seoul Motor Show zagen.
Lees het hele artikel op Autoweek.nl

Het groene stoplicht halen: zo gaat Audi je hier helpen

14-05-2019 10:56 Autoblog.nl
Wachten tot het licht op groen springt krijgt een nieuwe betekenis. Na een succesvolle lancering in de Verenigde Staten heeft Audi het gemunt op Europa om de vehicle-to-infrastructure (V2I) service hier te introduceren. Vanaf juli zal Audi nieuwe modellen uitrusten met de techniek. Thuisstad Ingolstadt zal de proeftuin worden van V2I in Europa. Het is […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Miljoenen Cisco-routers zijn kwetsbaar voor aanhoudend uitschake

14-05-2019 10:45 Tweakers.net
Beveiligingsonderzoekers hebben twee ernstige kwetsbaarheden van Cisco-routers aangetroffen en deze de naam Thrangrycat gegeven. Met de kwetsbaarheden is de Trust Anchor-beveiliging blijvend uit te schakelen.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

ThinkReality A6-headset van Lenovo gaat strijd aan met Microsoft

14-05-2019 10:23 Tweakers.net
Lenovo heeft de ThinkReality A6 ge?ntroduceerd, een augmented-realityheadset die vooral ontwikkeld is voor het bedrijfsleven. Met de nieuwe bril en het bijbehorende softwareplatform wil de Chinese fabrikant de strijd aangaan met de HoloLens van Microsoft.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Officieel: Dit is Lenovo’s eerste opvouwbare ‘laptop’ (video)

14-05-2019 10:13 Apparata
Het opvouwbare karakter zorgt voor vraagtekens bij de term ‘laptop’. Eind vorige week schreven we al dat opvouwbare laptops eraan zitten te komen maar dat het nog goed twee jaar kan duren voordat we de nieuwe tech in handen zullen krijgen. Lenovo wil ons daarentegen zo snel mogelijk bedienen met de Thinkpad X1, die zachtst […]
Lees het hele artikel op Apparata

Geely Xingyue is Chinese broertje Volvo XC40

14-05-2019 10:09 Autoweek.nl
Bij Geely zijn ze al enige tijd in de weer met een coup?-achtige SUV. Waar het model eerst als FY11 de wereld in werd geslingerd, krijgt het model nu zijn productienaam: Xingyue.
Lees het hele artikel op Autoweek.nl

Apple macOS 10.14.5

14-05-2019 9:48 Tweakers.net
Apple heeft een update uitgebracht voor macOS 10.14, beter bekend als Mojave. Mojave kan gratis vanuit de Apple Store worden opgehaald. Het biedt onder meer verbeteringen aan de desktop en Finder, en introduceert een donkere modus. Verder heeft het besturingssysteem een nieuwe versie van Safari die tracking door fingerprinting tegengaat. Ook laat Safari een melding zien als bijvoorbeeld Facebook via een Like-knop de gebruiker probeert te tracken. Daarnaast ondersteunt de desktop 'stacks' van bestanden en kan de wallpaper zich aanpassen aan de tijd van de dag. Het versienummer van deze update is 10.14.5 en kent de volgende veranderingen: macOS 10.14.5
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Hyundai gaat samen met Rimac sportauto’s maken

14-05-2019 9:46 Autoblog.nl
Een partnerschap die gepaard gaat met investeringen van tientallen miljoenen euro’s. Het Kroatische Rimac Automobili (Rimac) is inmiddels een gevestigde orde binnen de industrie. Zelf zijn ze nog wat op de achtergrond met hun eigen auto’s, maar achter de schermen doen ze al veel voor bekende autofabrikanten zoals bijvoorbeeld Aston Martin en Porsche. De technologie […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Menuet 64 1.30.80

14-05-2019 9:46 Tweakers.net
Menuet 64 is een besturingssysteem geschreven in een 64bit-x86-assemblyomgeving door Ville Turjanmaa en zijn kornuiten. Het systeem is niet gebaseerd op al bestaande besturingssystemen, omdat de ontwikkelaars zijn uitgegaan van een systeem met zo min mogelijk verschillende lagen. Ondersteuning voor multitasking, multithreading, en een tcp/ip-stack met ppp- en ethernetdrivers is aanwezig. De ontwikkelaars hebben versie 1.30.80 uitgegeven en voorzien van de volgende aanpassingen: Version 1.30.80 Updates & improvements - Menu, Process manager, CtrlAltDel, Cmd, Faster bootup Version 1.29.00 Updates & improvements
Lees het hele artikel op Tweakers.net

dav1d 0.3.1

14-05-2019 9:43 Tweakers.net
Dav1d is een opensource-av1-decoder die door de communities van VideoLAN, VLC en FFmpeg wordt ontwikkeld. Het av1-formaat is bedacht door de Alliance for Open Media, die onder andere Amazon, Cisco, Google, Intel, Microsoft, Mozilla en Netflix als leden telt. De referentie-implementatie vanuit AOMedia was vrij groot doordat er veel onderzoekscode in was verwerkt. Dav1d is bedoeld als een zo effici?nt mogelijke decoder die op de meeste platforms zijn werk kan doen. De ontwikkelaars hebben versie 0.3.1 uitgebracht met de volgende aanpassingen: dav1d 0.3.1 'Sailfish', the fast and small AV1 decoder This is a small bugfix release fixing a decoding issue on SSSE3 CPU, when frame-threading is activated. It also reduces the binary size and gives more optimizations for SSSE3 and ARM CPUs.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Asus ROG Phone WW-15.1630.1903.89

14-05-2019 9:41 Tweakers.net
Asus heeft voor zijn ROG Phone nieuwe firmware uitgebracht met 15.1630.1903.89 als versienummer, waarbij we moeten vermelden dat dit voor het WW-regiomodel is. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld CN- en JP-regiomodellen in omloop. Met deze smartphone richt Asus zich op gamers die mobiel gamen. Hij bevat onder andere een Snapdragon 845-soc, een 90Hz-oledscherm en een vaporchamber voor de koeling. De lijst met veranderingen van deze uitgave ziet er als volgt uit: ASUS ROG Phone (ZS600KL_ZS602KL) software Image: V15.1630.1903.89 for WW SKU only Improvement Item:
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Asus Blue Cave 3.0.0.4.384.45708

14-05-2019 9:39 Tweakers.net
Asus heeft nieuwe firmware voor zijn Blue Cave beschikbaar gesteld. Deze design-dualbandrouter kan clients zowel bedraad als draadloos van netwerktoegang voorzien op basis van 802.11ac. Verder is er ??n usb-3.0-poort aanwezig, zodat een printer of externe opslag over het netwerk kan worden gedeeld. De nieuwe firmware kent 3.0.0.4.384.45708 als versienummer en de download is iets meer dan 36MB groot. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: ASUS Blue Cave Firmware version 3.0.0.4.384.45708 Security Fix
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Apple iOS 12.3

14-05-2019 9:38 Tweakers.net
Apple heeft versie 12.3 van iOS uitgebracht. Apple iOS is het besturingssysteem voor de iPhone, de iPod touch en de iPad. Versie 12 van iOS kan alleen op de iPhone 5s, iPad mini 2 en zesde generatie iPod touch of nieuwer worden ge?nstalleerd. In versie 12 heeft Apple ingezet op het verbeteren van de prestaties, wat vooral op oudere hardware goed is te merken. Verder kunnen gebruikers inzicht krijgen in het gebruik van hun apparaat. Nieuw in versie 12.3 is onder meer ondersteuning van televisies met AirPlay 2 en een nieuwe Apple TV-app. iOS 12.3 iOS 12.3 includes support for AirPlay 2-enabled TVs and features a redesigned Apple TV app. This update also includes bug fixes and improvements. AirPlay 2
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Apple Safari 12.1.1

14-05-2019 9:24 Tweakers.net
Apple heeft een nieuwe versie van haar webbrowser Safari uitgebracht met 12.1.1 als het versienummer. In versie 12.1 werden onder andere een donkere modus en intelligente anti-tracking toegevoegd. In deze update lijkt het er op dat er hard gewerkt is om een aantal beveiligingsproblemen op te lossen in WebKit. De lijst met veranderingen van deze uitgave ziet er als volgt uit: Safari 12.1.1 Impact: Processing maliciously crafted web content may result in the disclosure of process memory Description: An out-of-bounds read was addressed with improved input validation. CVE-2019-8607: Junho Jang and Hanul Choi of LINE Security Team Impact: Processing maliciously crafted web content may lead to arbitrary code execution Description: Multiple memory corruption issues were addressed with improved memory handling. CVE-2019-6237: G. Geshev working with Trend Micro Zero Day Initiative, Liu Long of Qihoo 360 Vulcan Team CVE-2019-8571: 01 working with Trend Micro's Zero Day Initiative CVE-2019-8583: sakura of Tencent Xuanwu
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Proxmox VE 5.4

14-05-2019 9:23 Tweakers.net
Proxmox VE is een opensourceplatform voor virtualisatie gebaseerd op kvm en lxc-containers. Het kan beheerd worden via een webinterface, en daarnaast zijn een commandline en een rest-api beschikbaar. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina en verschillende videotutorials kunnen op deze pagina bekeken worden. Het geheel wordt onder de agpl uitgegeven. Versie 5.4 is onlangs uitgebracht met de volgende veranderingen: Proxmox VE 5.4 released! We are very pleased to announce the general availability of Proxmox VE 5.4. Built on Debian 9.8 (Stretch) and a specially modified Linux Kernel 4.15, this version of Proxmox VE introduces a new wizard for installing Ceph storage via the user interface, and brings enhanced flexibility with HA clustering, hibernation support for virtual machines, and support for Universal Second Factor (U2F) authentication. The new features of Proxmox VE 5.4 focus on usability and simple management of the software-defined infrastructure as well as on security management. Countless b
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Loewe voegt nieuwe Bild 1 en 2 televisies toe aan line-up

14-05-2019 9:19 Hardware.info
Loewe lanceert vier nieuwe televisies in zijn Bild 1 en Bild 2 productlijnen, die bestaat uit lcd-tv's van elk 43 en 49 inch. De Bild 1 is in de kleur zwart uitgevoerd met het typische Loewe-oog in het midden. De tafelstandaard is van zwart gelakt roestvrij staal. Zowel de Bild 1 als de Bild 2 hebben een randloos ontwerp. De Bild 2 heeft naar voren gerichte luidsprekers, bekleed met matzwarte bekleding, terwijl de Bild 1 het moet doen met ge?ntegreerde luidsprekers aan de achterzijde. Beide mode...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Skoda belicht verlichting Superb

14-05-2019 8:59 Autoweek.nl
Skoda maakt zich klaar voor de onthulling van de vernieuwde Superb later deze maand. Na een designschets is het nu tijd voor een nieuwe teaser: zo zit de verlichting in elkaar.
Lees het hele artikel op Autoweek.nl

Fortnite 9.00

14-05-2019 8:49 Tweakers.net
Fortnite is een 'co-op survival sandbox game' van ontwikkelstudio Epic Games. De grafische stijl is cartoony en doet denken aan de stijl van games als Team Fortress. Dat legt automatisch de nadruk op spelplezier. Er zijn twee modi in het spel: de door een verhaal gedreven modus 'Save the World', waarvoor momenteel nog betaald moet worden, en de gratis 'Battle Royale'-modus, waarin je het opneemt tegen andere spelers. Het spel kan gespeeld worden op Windows, macOS, de Xbox One, de PlayStation 4, de Nintendo Switch en smartphones. Voor meer informatie verwijzen we naar onze beknopte review. De ontwikkelaars hebben Fortnite 9.00 uitgebracht, met de volgende aankondiging: Battle Royale - What's New
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Dit moet je weten over Apple’s iOS 12.3 TV-app

14-05-2019 8:46 Apparata
Nederlanders opgelet, Apple TV komt naar ons! Nederlanders opgelet, want Apple brengt de langverwachte TV-app eindelijk naar ons. Met iOS 12.3 kunnen gebruikers eindelijk ‘TV’ kijken op een Apple device of via Samsung-TV’s, al is de app op dit moment nog een beetje aan de karige kant. Hoe kan dat? Vooralsnog kun je alleen bepaalde […]
Lees het hele artikel op Apparata

Nederlanders zijn trouw aan hun autoverzekeraar

14-05-2019 8:45 Autoblog.nl
Na verloop van tijd wisselen is er voor een hoop Nederlanders niet bij. Het kopen van een nieuwe auto; voor velen is het een van de mijlpalen in het leven. De oude auto is aan vervanging toe en je kunt niet wachten om een nieuwe voor je deur te parkeren. Voordat je besluit welke auto […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Huawei P30 review: In de schaduw van de 'Pro'

14-05-2019 8:37 Hardware.info
De Huawei P30 Pro krijgt met zijn vernieuwende camerasysteem alle aandacht. Je zou bijna vergeten dat het merk ook een 'gewone' P30 verkoopt. Die kost beduidend minder, maar moet ook een aantal belangrijke features missen. Is de Huawei P30 zonder 'Pro' niettemin ook een interessant toestel? Huawei lanceerde eind maart twee high-end smartphones in zijn P-serie. De meeste aandacht gaat uit naar de P30 Pro. Niet zonder reden: het? topmodel pronkt met een vernieuwend camerasysteem en de beste har...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Apple brengt nieuwe TV-app uit voor iOS, Apple TV en Samsung-tv'

14-05-2019 8:21 Hardware.info
Na een aankondiging tijdens een apart evenement in maart, maakt Apple de nieuwe TV-app beschikbaar op zijn apparaten ?n televisies van Samsung. Apple heeft de app ingebouwd vanaf iOS 12.3 en tvOS 12.3, waarbij ook AirPlay 2 toegevoegd is. Voor macOS volgt de app in de herfst.?Samsungs smart-tv's uit 2019 en bepaalde modellen uit 2018 krijgen ook de TV-app en AirPlay 2. De TV-app is een hub waarin Apple allerlei videodiensten samenvoegt, maar in de toekomst ook eigen tv-series gaat aanbieden i...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Lenovo toont ThinkPad-laptop met vouwbaar oledscherm die in 2020

14-05-2019 8:19 Tweakers.net
Lenovo heeft een werkend concept gemaakt van een laptop met een vouwbaar 13,3"-scherm met oled-paneel. De ThinkPad-laptop moet in 2020 uitkomen in de ThinkPad X-lijn van high-end laptops.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Staat de ASUS ROG SCAR II GL704 zijn mannetje? – videoreview van

14-05-2019 8:00 Tweakers.net
De tijd dat laptops ongeschikt waren voor een potje gamen ligt alweer even achter ons. Als je tenminste over de juiste gear beschikt. ASUS ROG gaming laptops hebben een pittig prijskaartje maar leveren wel de paardenkrachten om ook onderweg en op locatie veeleisende games te spelen. Dat ervoeren zes tweakers eerder dit jaar tijdens een exclusief event dat samen met ASUS ROG op het Tweakers HG plaatsvond.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Doe je best met golf, rij in een nieuwe 911 naar huis

14-05-2019 7:54 Autoblog.nl
Met die motivatie in het achterhoofd doe je extra je best. De Italiaanse golfer Marco Leoni is een gelukkig man. Hij mag zich eigenaar noemen van een gloednieuwe Porsche 911 Carrera S en heeft er geen euro voor moeten betalen. Dankzij zijn talent voor de golfsport beschikt de Italiaan nu over de gele Porsche. Leoni […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Eewrite Janus is een tablet met lcd en e-ink scherm aan weerszij

14-05-2019 7:41 Hardware.info
Eewrite wil een tablet uitbrengen met aan de ene kant een lcd-scherm en aan de andere kant een e-ink-scherm. De tablet zou door het leven gaan als de Janus (maar wordt door sommige sites ook de E-pad X genoemd) en zou 700 dollar kosten. Het lcd-scherm is 9,7 inch groot en heeft een resolutie van 2048x1536 pixels. De andere kant bevat een e-ink-scherm van 9,7 inch groot met een resolutie van 1200x825 pixels. De schermen kunnen niet tegelijkertijd gebruikt worden, maar er is een knop waarmee ee...
Lees het hele artikel op Hardware.info

McLaren doorboort 20.000-grens

14-05-2019 7:31 Autoweek.nl
McLaren viert deze week in zijn productiecentrum in het Engelse Woking een klein feestje, want de productiemijlpaal van 20.000 is overschreden. Het jubileumnummer is een rechtsgestuurde 600LT Spider.
Lees het hele artikel op Autoweek.nl

Lenovo heeft een nieuw merk zakelijke laptops: ThinkBook - begin

14-05-2019 7:03 Hardware.info
Zoals verwacht kondigt Lenovo zijn nieuwe ThinkBook-merk aan, een nieuwe line-up zakelijke laptops. In feite is het een uitgeklede ThinkPad: ze hebben geen ontwerp met carbon-look, geen trackpoint, geen fysieke knoppen boven de trackpad, enzovoorts. De twee modellen die vandaag worden aangekondigd zijn de ThinkBook 13s en 14s. Feitelijk zijn het dezelfde apparaten, maar de een heeft een 13,3 inch display met Dolby Vision en de ander een 14 inch full hd display. De nieuwe laptops zijn gemaakt...
Lees het hele artikel op Hardware.info

WhatsApp fixt bug die verspreiding spyware op iOS en Android mog

14-05-2019 6:45 Tweakers.net
WhatsApp bevestigt dat het afgelopen dagen aan de kant van servers en gebruikers een fix heeft uitgerold voor een kwetsbaarheid in zijn app. Die kwetsbaarheid maakte het mogelijk om via WhatsApp-bellen spyware te verspreiden om smartphonegebruikers te bespioneren.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

ASUS brengt ROG Rapture GT-AC2900 dual-band Wifi Gaming Router u

14-05-2019 6:32 Hardware.info
ASUS kondigt de ROG Rapture GT-AC2900 Gaming router aan die waarschijnlijk in juni beschikbaar zal zijn in de Benelux voor een nog onbekende prijs. De 802.11ac router bevat optimalisaties voor Nvidia GeForce NOW en?ondersteunt spelversnelling op drie niveaus, eenvoudige port forwarding, AiMesh voor wifi voor de hele woning en AiProtection Pro voor netwerkbeveiliging. Ook is deze router uitgerust met Aura-verlichting op de voorzijde, die naast een kleur of kleureffecten ook kan worden ingesteld o...
Lees het hele artikel op Hardware.info

AMD Radeon Software Adrenalin Edition 19.5.1

14-05-2019 5:57 Tweakers.net
AMD heeft een nieuwe update van zijn Radeon Software Adrenalin Edition-drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7730(M) en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. Voor de nieuwste generatie kaarten worden van Windows alleen versies 7 en 10 ondersteund. Ook biedt AMD geen 32bit-drivers meer aan. De releasenotes voor versie 19.5.1 laten de volgende veranderingen en verbeteringen zien: Support For
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Audacity 2.3.2

13-05-2019 22:24 Tweakers.net
Versie 2.3.2 van Audacity is uitgekomen. Deze opensource-audio-editor, die beschikbaar is voor Windows, Linux en macOS, kan geluid opnemen, en wav-, aiff-, ogg- en mp3-bestanden importeren en exporteren. Het heeft een ongelimiteerde undo-functie en heeft daarnaast een grote verzameling effecten aan boord, zoals fade-in en fade-out, echo, tempowijziging en ruisonderdrukking. Meer effecten kunnen eenvoudig worden toegevoegd, want het programma ondersteunt zowel vst- als ladspa-plug-ins. In versie 2.3.2 zit Lame nu ingebakken in de Windows- en Mac-versie, is er een nieuwe Nyquist plug-in installer en zijn er diverse problemen verholpen. LAME is now built-in in Audacity for Windows and Mac
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Dit zijn 9 budget sport sedans tot 15 mille

13-05-2019 22:00 Autoblog.nl
Aangezien een M3 toch altijd buiten budget is. Het is een van de populairste auto’s van Autoblog: de BMW M3. Samen met de C63 AMG en Audi RS4 is het een enorm tot de verbeelding sprekende auto. Zeer puike prestaties, een geweldige wegligging en voldoende visueel spektakel om de buurman jaloers te maken. Het zal […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Massaproductie van Samsungs QD-OLED televisies uitgesteld tot 20

13-05-2019 21:20 Hardware.info
Verschillende fabrikanten van televisies weten al enkele jaren hun klanten te imponeren met oled-panelen. Zoals we weten zorgt die technologie voor een indrukwekkend contrast, iets wat zeker op een groot scherm goed tot uiting komt. Er is echter ??n fabrikant die voorlopig nog niet sterk inzet op de technologie bij televisies en dat is Samsung. Het bedrijf concentreerde zich de laatste jaren sterk op zijn quantum dot-technologie, die zorgt voor een meer kleurrijk beeld. De twee technologie?n zo...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Apple brengt iOS 12.3 uit met vernieuwde Apple TV-app

13-05-2019 21:11 Tweakers.net
Ongeveer anderhalve maand nadat iOS 12.2 uitkwam brengt Apple iOS 12.3 uit. Dit is de derde grote update van het mobiele besturingssysteem en bij deze update draait het vooral om de vernieuwde Apple TV-app, die de voormalige app Video's vervangt.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Dit moet je weten over de Toyota Supra in Nederland

13-05-2019 21:02 Autoblog.nl
Een aantal zaken op een rijtje. Aan het begin van het jaar werd de Toyota Supra na een haast eindeloze periode van teasers en geheimzinnnigheden eindelijk onthuld. Na een fikse periode van absentie maakte Toyota’s gevierde sportauto een waardige terugkeer, ondanks het feit dat het merk voor de ontwikkeling de handen ineen had geslagen met […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Top 10: de meest gedownloade films vd week (w20y2019)

13-05-2019 20:50 Apparata
Het is niet heel moeilijk te raden wie deze week nog steeds dik bovenaan staat. Deze week zijn er drie nieuwkomers. Te kennen Shazam!, Pet Sematary en Iron Sky: The Coming Race. Nog steeds weet Avengers: Endgame bovenaan te staan in deze top 10, maar dat mag geen verrassing heten. Cold Pursuit staat nog steeds […]
Lees het hele artikel op Apparata

Samsung-update voegt Apple TV en Airplay 2 toe op 2019-tv's en a

13-05-2019 20:16 Tweakers.net
Samsung zegt dat het vanaf maandag een update uitbrengt voor alle slimme tv's uit 2019 en enkele geselecteerde tv-modellen uit 2018. De software-update voegt de nieuwe Apple TV-app en Airplay 2 toe.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Honderden banen weg bij Volvo, maar waarom?

13-05-2019 20:13 Autoblog.nl
Het gaat toch juist voorspoedig, daar in Zweden… Het Zweedse automerk Volvo heeft naar het schijnt minder mensen nodig voor zijn activiteiten, want naar verluidt zullen er op korte termijn honderden banen verdwijnen. Dit klinkt niet als een groot aantal, maar aangezien er krap 45.000 mensen in dienst zijn bij het bedrijf, heeft de ingrijp […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Switch-firmware 8.0.0 brengt 'boost mode' voor kortere laadtijde

13-05-2019 19:51 Hardware.info
Dat Nintendo's Switch niet de wedstrijd voor 'krachtigste hardware in een console' gaat winnen, weten we al sinds de release. Nintendo legt dan ook vooral de nadruk op de gameplay die je op zijn hybride console kan beleven. Toch lijkt het te begrijpen dat wat meer rekenkracht nooit kwaad kan, want in alle stilte heeft de Japanse fabrikant van videospelletjes besloten om een zogenaamde 'boost mode' toe te voegen aan zijn console. Toen Digital Foundry in 2016 de aangepaste versie van de Nvidia Te...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Mercedes zegt vanaf 2039 alleen nog CO2-neutrale auto's te produ

13-05-2019 19:45 Tweakers.net
Daimler, het moederbedrijf van Autofabrikant Mercedes-Benz, zegt dat het in twintig jaar een volledig co2-neutrale autovloot heeft. Dat betekent wellicht dat het bedrijf vanaf 2039 geen nieuwe auto's met een verbrandingsmotor meer zal maken.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Hamilton en Mercedes verrassen terminaal zieke fan

13-05-2019 19:27 Autoblog.nl
Chapeau hiervoor, oprecht. Vijfvoudig Formule 1-wereldkampioen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft veel fans en nog meer haters, maar die laatste groep zal dit weekend zonder meer aanzienlijk zijn geslonken. Nadat de 33-jarige Brit zijn dominante overwinning in Spanje opdroeg aan een terminaal zieke fan die hem naar eigen zeggen de motivatie had gegeven te zegevieren, […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Bitcoin groeit door na korte adempauze

13-05-2019 19:12 Apparata
Even op adem komen en weer doorgroeien. Zo zonnig als buiten de zon schijnt deze week, zo zonnig lijkt het ook te gaan met de Bitcoin. De dramatische periode nu lijkt echt verleden tijd. De munt is in waarde verdubbeld ten opzichte van enkele maanden geleden en inmiddels kruip Bitcoin naar een waarde van 8.000 […]
Lees het hele artikel op Apparata

Onderzoekers maken kathodes voor veiligere en energiedichtere li

13-05-2019 18:57 Tweakers.net
Wetenschappers van het Amerikaanse leger stellen dat ze veiligere en energiedichtere lithium-ionaccu's kunnen maken op basis van een afwijkende chemische samenstelling van de kathodes. Daarbij worden waterig elektrolyt en geen overgangsmetalen zoals kobalt of nikkel gebruikt.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Ferrari’s nieuwe hybride auto heeft 1.000 pk!

13-05-2019 18:26 Autoblog.nl
De uitnodiging belooft veel goeds. Voor wie ongeduldig aan het wachten is op Ferrari’s nieuwe straatmonster, hebben we prachtig nieuws: als we de uitnodiging* van het Italiaanse merk aan zijn klanten mogen geloven, dan krijgt de hybride sportwagen een aandrijflijn die goed is voor 1.000 pk. Het nieuws is vandaag aan het licht gekomen op […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

Kunstmatige kolibrie vliegt met hulp van machine learning

13-05-2019 17:49 Tweakers.net
Wetenschappers hebben een kunstmatige kolibrie met een gewicht van twaalf gram ontwikkeld die de extreme manoeuvres van echte kolibries kan nabootsen dankzij training op basis van machine learning.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Hooggerechtshof VS: mededingingszaak inzake tarieven App Store k

13-05-2019 17:46 Tweakers.net
Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft geoordeeld dat een mededingingszaak gericht tegen Apple door kan gaan. Het gaat de klagers om de 30 procent die ontwikkelaars moeten afdragen, de daardoor vermeende hogere prijzen voor klanten en de vraag of hier sprake is van een monopolie.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Politie Rotterdam vindt bijna 35K euro’s in Golf GTI

13-05-2019 17:38 Autoblog.nl
In ander nieuws: vogels vliegen. Je kunt het weekend niet slechter beginnen dan met een flinke tegenslag. Een tweetal Fransen met een flinke hoop ijskoude cash bevond zich vrijdagavond in Rotterdam en had ongetwijfeld grootste plannen, maar deze werden in de kiem gesmoord door een aantal waakzame agenten. Na aanhouding vond de politie namelijk ruim […]
Lees het hele artikel op Autoblog.nl

HTC komt met goedkopere Exodus 1s blockchainsmartphone

13-05-2019 17:12 Hardware.info
HTC heeft na lange tijd weer een nieuwe smartphone aangekondigd. Het bedrijf maakt een goedkopere versie van zijn Exodus 1-blockchainsmartphone en komt met de Exodus 1s. Met een prijs van 250 tot 300 dollar is hij flink goedkoper. Daarnaast zal hij als node in een blockchainnetwerk gebruikt kunnen worden. Er zijn nog maar weinig details bekend van de smartphone, anders dan dat hij flink goedkoper wordt. Vermoedelijk betekent dat ook mindere hardware, maar daarover laat het nog niets los. Toch h...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Opgelet, profiteurs op Apex Legends krijgen een ban

13-05-2019 16:52 Apparata
Spelen of wegwezen! Het spelen van een Battle Royal-game zoals Apex Legends kan ontzettend leuk zijn, mits je in een goede squad zit. Het helpt om bij elkaar te blijven en om zo als laatste squad over te blijven. Dat is immers ook de opzet van het spel. Het helpt niet als een ander vervelend […]
Lees het hele artikel op Apparata

ASUS kondigt de AiMesh AX6100 met Wi-Fi 6 aan

13-05-2019 16:45 Hardware.info
Asus heeft vandaag zijn?AiMesh AX6100 Wi-Fi System aangekondigd. Het gaat om een complete home mesh wifi-oplossing, die bestaat uit twee?Asus RT-AX92U routers. Het bijzondere hieraan is dat het systeem?de nieuwste wifi-standaard, namelijk Wi-Fi 6 (802.11ax) ondersteunt. Volgens Asus zou het product zelfs het eerste mesh wi-fi systeem zijn dat de nieuwe standaard gebruikt. Daardoor is er ondersteuning aanwezig voor 160 MHz bandbreedte en?1024-QAM wat op zijn beurt snelheden van 6100 Mbps mogelijk...
Lees het hele artikel op Hardware.info

Tablet met lcd en E-Ink-scherm aan weerszijden gaat 699 dollar k

13-05-2019 16:18 Tweakers.net
Het bedrijf Eewrite wil een dualscreentablet uitbrengen met aan de ene kant een scherm met elektronische inkt en aan de andere kant een lcd. De Epad X of Janus, zoals de tablet genoemd wordt, gaat 699 dollar kosten.
Lees het hele artikel op Tweakers.net

RJ TextEd 13.90

13-05-2019 16:18 Tweakers.net
Versie 13.90 van RJ TextEd is uitgebracht. Deze gratis teksteditor van Zweedse makelij heeft diverse mogelijkheden, die vooral voor software- en webontwikkelaars interessant zijn, zoals syntax-highlighting, autocompletion, uitgebreide selectie- en sorteermogelijkheden en een ingebakken (s)ftp-client. Het programma wordt voor Windows ontwikkeld, maar is via Wine ook onder Linux te gebruiken. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Version 13.90
Lees het hele artikel op Tweakers.net

Hardware.Info TV: Samsung Q950R review: Tweede generatie 8K TV

13-05-2019 16:15 Hardware.info
Samsung's tweede generatie 8K televisies is nu te koop. De nieuwe Q950R serie biedt een aantal verbeterigen ten opzichte van zijn voorganger. De belangrijkste daarvan is de toevoeging van full-spec HDMI 2.1 poorten, maar ook de kijkhoeken van het scherm zijn verder verbeterd. Wij zochten uit hoe Samsung dat precies voor elkaar heeft gekregen, en beantwoorden de vraag of deze tv nu ?cht een aanrader is.
Lees het hele artikel op Hardware.info

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9


rsseater.nl | auto-nieuws.eu | truckstart.nl